Svettis och Friskis: Så bra är gymmet & bolaget

Bild från en friskis & svettis gym

Friskis och Svettis är välkänt som en av Sveriges stora idrottsorganisationer. I verkligheten finns de även i Norge, Finland, Danmark, Belgien, Frankrike, Luxemburg, England och Skottland. Men om du fortfarande inte tycker att du känner Friskis och Svettis särskilt väl kan du fortsätta läsa det här materialet. Syftet med den här presentationen och genomgången är att ge dig en djupare förståelse för Friskis och Svettis.

Företaget Friskis och Svettis

År 1978 var året då Stockholmsbon Johan Holmsäter grundade Friskis & Svettis. Han skapade träningsprogrammet Jympa för att inspirera människor att vara aktiva under hela livet. Målet var att göra ett helkroppsträningspass tillsammans med en grupp människor på mindre än en timme samtidigt som man hade roligt.

Endast en annan person deltog i det första Jympa-tillfället, men inom några månader blev det en stor succé. Flera ytterligare institutioner öppnades runt om i Sverige och för närvarande finns det 159 lokala Friskis- och Svettisgrupper.

Friskis & Svettis erbjudande och tankesätt

Friskis & Svettis erbjudande och tankesätt

Dans, spinning, utomhusträning, gym, inomhusvandring och många fler typer av fitness är bara några av de alternativ som finns på Friskis och Svettis. Alla anläggningar erbjuder inte alla typer av träning, men de har ändå samma sak gemensamt. I 27 av anläggningarna kan du också träna med en personlig tränare.

Alla människor har rätt att göra sin röst hörd, och detta är en av Friskis & Svettis grundprinciper. Det är en demokratisk föreningsorganisation som leds och förvaltas av medlemmarna. Om företaget skapar ett ekonomiskt överskott går alla intäkter till att öppna ytterligare anläggningar, utbilda nya ledare eller förse anläggningarna med mer och bättre utrustning. Det är också möjligt för vem som helst att ansöka om att bilda en ny organisation för att fortsätta Friskis och Svettis traditioner.

Friskis och Svettis kvalitet stundtals ifrågasatts.

Friskis och Svettis kvalitet stundtals ifrågasatts.

Friskis och Svettis är idealisk för alla som söker en rolig metod för att motionera tillsammans med andra som delar deras intressen. För många blir det här deras första kontakt med ett brett utbud av nya och spännande träningsformer.

Det finns en god chans att du dras till friluftslivet av olika anledningar. Eller kanske uppskattar du musik och vill träna dans eller rörelse där musiken styr träningen.

Vad du än bestämmer dig för kan du vara säker på att det kommer att vara värt det. Om du känner dig olycklig eller uttråkad av en viss typ av träning kan du helt enkelt gå vidare till nästa. Om du verkligen är nöjd kan du till och med utbilda dig till ledare eller ansöka om att få skapa en egen klubb.

Och du kommer inte att känna att pengarna du betalar för medlemskapet går till en girig chef eller en sak som du inte stöder. Det är i sig självt ett plus. Samtidigt har du möjlighet att framföra dina farhågor och förslag.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla