Hållbara fonder – Så investerar du långsiktigt

Handla fonder & aktier bild
Vad innebär det att ha en långsiktig investeringsstrategi?

Väldigt många olika faktorer måste beaktas när man tänker på hållbarafonder. Det finns ingen enhetlig definition av en hållbarfond idag, men det finns en mängd olika mätetal som kan användas för att mäta fondens lönsamhet.

När en fond säger sig vara en “hållbar” eller “miljöfond”, är det viktigt att veta exakt hur den är hållbar.

Konsten att hitta en hållbar och långsiktig fond

Det finns många olika indikationer som man måste beakta innan väljer sin fond för att snabbt och enkelt identifiera fonder som är hållbara. För att säkerställa att dina investeringar verkligen är hållbara bör du bara titta på Svanenmärkta fonder eftersom detta är den mest rigorösa hållbarhetsgranskningen som finns. Det finns fortfarande över 65 olika fonder att välja ur.

Det andra steget är att fundera över vad som är viktigt för dig när det gäller hållbarhet. Hållbar finansiering kan ses på flera olika sätt:

Det andra steget är att fundera över vad som är viktigt för dig när det gäller hållbarhet. Hållbar finansiering kan ses på flera olika sätt:

Investera i företag som arbetar för att tillhandahålla långsiktiga lösningar på miljö- och sociala frågor. Både leverantörer av miljölösningar och läkemedelsinnovatörer kan falla under kategorin “gröna” företag. Företag med ohållbara affärsstrategier som vägrar investera i dem. Spelberoende kan orsakas av oljeföretag eller spelföretag.

2022 är året för de mest miljövänliga investeringarna.

Det är svårt att säga vilken fond som är den finaste eller mest hållbara när begreppet “hållbarhetsfond” är så snävt definierat. Allt beror på vad du letar efter och vad som är viktigast för dig, som jag redan har sagt. Nedan listas tio separata fonder med en stark meritlista av långsiktig lönsamhet och ett unikt förhållningssätt till sin verksamhet.

  • Handelsbanken Miljövänlig Energi
  • Utvalda svenska affärsbanker (HSBC) Jordens framtidsfond
  • Sustainable Frontier Fund Green Bond
  • Handelsbanken Tilväxtmark Ahead of Europe Theme
0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla