Från depp till pepp

Höst med allt vad den innebär, regn mörker och kyla, men också massa mys. Ibland kan man ju känna sig rätt tung och hängig under dessa perioder men varför inte tänka om en sväng. Hösten är ju helt fantastisk. Blöt och mörk men vacker.

Ta på dig gosiga kläder, gå ut på långa höstpromenader. Kanske har du vägarna förbi ett super bra svampställe, avnjut en välförtjänt kantarellmacka. Låt kameran följa med ut eller använd din telefon. Fyll galleriet med massa vackra bilder, skapa färggranna inlägg på instagram, eller varför inte på facebook.

Sätt nya mål och ta tag i de där sakerna som du länge tänkt på men inte gjort. Måla eller möblera om hemma, klipp håret, eller kanske dessutom passa på att sök ett nytt jobb. Hösten borde ses som en förändringarnas tid, en nystart. Liksom löven som trillar av och så småningom skall få nya och bilda ett ännu finare och vackrare träd efter dvalan.

En massa doftljus, värmeljus, baka en äppelpaj med barnen, rusta upp med stickade tröjor, tofflor och filtar, gosa framför årets nyaste filmer. Dricka tonvis med te samtidigt som du kan lägga upp benen i soffan, spela lite på telefonen eller datorn, en utländskt spelsajt som amok casino kanske kan få dig att drömma dig bort en stund. Njut av att kunna sitta inne i en stund och ta det lugnt.

Passa på

Kanske du skulle ta och passa på att lägg ner tid på det du kanske tänkt på, men aldrig hunnit göra hemma, måla om eller varför inte möblera om, varför inte gå och klippa ditt hår, skaffa ny frisyr, gå på bio med någon du tycker om.

Rusta upp möblerna hemma, gör-själv projekt, årstiden i sitt esse, hur mycket tid har du över?

Ta hand om dig själv

Kanske du är en av de personerna som brukar lida av höstdeppression? Det är viktigt att ta till vara på ljuset, ut och motionera, umgås mycket med dina nära och kära. Varför inte passa på att planera en resa inför semestern redan nu? Att ha ett mål, en strävan hjälper till på vägen att motivera och härda ut höst och även vinter-mörkret.

Skrolla runt lite bland olika typer av inlägg på nätet, på internet finns ju allt. Olika aktiviteter som kanske kan ´passa just dig, sök dig till ett solarium eller en närliggande massör, signa upp dig på ett gym om du inte redan har ett. Träning lyfter upp dig fantastiskt bra om du är lite extra trött och behöver energi, skäm bort dig själv, det förtjänar du, kom ihåg, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla