Kan du leva på friganism?

Can you live on FREEGANISMOm du frågar en frigan om de kan leva på den mat som de finner och det stora berg av mat som dagligen slängs i Sverige, kommer du förmodligen att få svaret ja. Detta svar kommer dock den personen att ge med eftertanke, då de egentligen inte alls vill ha det på det sättet. Här handlar det bara om en stor kraft och ett inneboende motstånd mot att se helt perfekt och ätbar mat slängas istället för att gå till de som verkligen behöver den. Här är det viktigt att få allmänheten att få upp ögonen för detta och på något sätt försöka påverka denna negativa cykel att istället bli något positivt.

När du frågar den som kanske inte känner till vad friganism är eller om du förklarar att det betyder att finna din mat i ett berg av sopor, kommer den reaktion du får troligen vara negativ. Det naturliga för människor är helt enkelt att köpa sin mat, och att då få frågan om det går att leva på mat som de hittar i en container med sopor kommer inte att vara välkommet. Här kommer det oftast upp ett svar av avsky inför detta och att det skulle vara något som är fult och nedvärderande.

Naturligtvis är friganism egentligen något som ska ses som fult och nedvärderande, men det är också något som har skapats av den anledningen att det finns något som är ännu fulare och mycket mera nedvärderande. Det är den överproduktion av mat som gör att det faktiskt går att kunna leva på den mat som du hittar i en container på många butikers baksidor. Skulle den mat som friganer finner där istället fördelas ut till de som verkligen behöver den, eller åtminstone skänkas som föda till djur, så skulle ingen behöva välja att leva som frigan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *