I Sverige behöver ingen gå hungrig

In Sweden need not go hungryDet är säkert många som har hört talas om den stora välfärd som finns i Sverige. Det hela börjar faktiskt med att du redan i skolan fick lära dig att Sverige är ett rikt land som verkligen tar hand om alla sina medborgare på ett föredömligt sätt. Nu är det precis likadant som med allt annat du har fått höra i livet, en sanning med modifikation. Det hela handlar egentligen om en generalisering som istället handlar om att alla har rätt till ett bidrag som ska se till att de har möjligheter att skaffa sig det de har ett behov av i form av mat och hygienartiklar samt ett värdigt boende.

Att blint gå och tro på att det verkligen fungerar och att det inte alls finns människor som lever i fattigdom i Sverige, vilka knappast ens har råd till den mat de behöver för att livnära sig, är naivt. Naturligtvis finns det precis som i alla andra länder i världen en fattigdom och en hungersnöd i Sverige. Det är dock inte ett lika stort problem som i många andra länder även om det finns fattiga människor i Sverige idag.

Rubriken på denna artikel kanske istället skulle vara att det skulle inte alls behöva finnas några i Sverige som lever på det sättet att de behöver gå hungriga. Ett av de sätt som detta skulle kunna tas om hand på är att göra något av det stora berg av mat som dagligen överproduceras och sedan får slängas i Sverige. Istället skulle denna mat och de livsmedel som slängs kunna portioneras ut till de hjälpande organisationer som finns för människor med behovet av sin dagliga kost. På det sättet skulle även den friganism som har uppstått kunna avslutas. Nu görs detta mer och mer och det finns till och med butiker nu, där man säljer överskottet till låga priser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *